#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

NUTRICI�

Qu� no ha de fer un futbolista abans d'un partit?
29-04-2014 16:30 per NutriEstil&Esport; Etiquetes: Nutrici�, Futbolista, Consells
Imagen no disponible

 

 

Quan llegim sobre la importància de la nutrició en el món del futbol, la majoria de vegades s’acostuma a parlar sobre què s’ha de fer, quins són els aliments que s’han de consumir, com s’han de consumir, quan s’han de consumir, quines són les ajudes ergogèniques més adients..., amb la finalitat de millorar el rendiment dels jugadors. En el post d’avui però, parlarem sobre el que NO ha de fer un jugador si vol arribar a l’inici del partit amb les màximes garanties.

 

 

Si partim de la base que un futbolista és una persona que realitza una activitat física de manera regular (entrenaments i partits), i que aquesta forma part d’un estil de vida saludable, també hauríem de tenir en compte evitar dormir menys de set hores diàries, el tabac, l’alcohol i altres drogues, i evidentment, realitzar una dieta equilibrada, sense l’exclusió de cap aliment o grups d’aliments de manera injustificada.

 

 

Dit això, tindrem en compte que el sopar del dia previ al partit, haurà de ser ric en carbohidrats (amb índex glicèmic mig-baix), lliure de salses greixoses (sí que es pot utilitzar una mica d’oli d’oliva) i moderat en proteïnes magres (preferentment peix i ou).

 

 

Evitant les begudes amb gas, les estimulants i, evidentment, les begudes alcohòliques ja que afavoreixen la deshidratació i dificulten l’absorció de certs nutrients. De postres, evitarem la brioxeria, ja que fer un sopar ric en calories no ens dona el dret a menjar aquests tipus d’aliments i menys en la prèvia a un partit.

 

 

Un làctic baix en greix combinat amb una macedònia de fruites o un grapat de fruits secs crus, preferiblement, nous, ametlles i avellanes, seran millors opcions per afrontar el matx amb garanties. Cal que el sopar no es realitzi massa tard, així podrem deixar amb més facilitat un interval de temps aproximat entre dues i tres hores, suficients per assegurar una bona digestió i un òptim descans durant la nit abans.

 

En el pròxim post parlarem sobre l’àpat previ al partit i posarem un exemple pràctic per al futbolista.

 

 


És un article de NutriEstil&Esport
DESTACAT

Ja tenim aqu� els Nadals 25-12-2015 09:30 per NutriEstil&Esport;
La dieta del Playoff 27-05-2014 11:00 per NutriEstil&Esport;
Qu� no ha de fer un futbolista abans d'un partit? 29-04-2014 16:30 per NutriEstil&Esport;
Cinc preguntes que es fa tot futbolista 25-02-2014 10:00 per NutriEstil&Esport;
Quemadores de grasas: la L-Carnitina 23-01-2013 11:15 per Raquel BlascoGolCat © copyright 2017  
Desenvolupat per QuintaLinea