#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

NUTRICIÓ

La dieta del Playoff
27-05-2014 11:00 per NutriEstil&Esport; Etiquetes: Nutrició, Consells, Playoff
Imagen no disponible

 

Un Playoff necessita una preparació integral: esportiva, psicològica, física... I també nutricional

 

 

 

S'haurà de tenir en compte diversos factors més enllà dels purament nutricionals per a poder estar ben dissenyada. Per exemple, en el cas dels desplaçaments, el mitjà de transport, la durada, si es produeixen o no durant el mateix dia del partit i, per altra banda, factors ambientals i d’horaris tant de l’entrenament previ, si es realitza, com del partit.

 

 

A continuació posarem un exemple pràctic per a que us pugui servir d’orientació. Cal recordar que cada jugador és diferent, i per aquest motiu no existeix una única dieta que cobreixi les necessitats de tots els jugadors en cada moment. Les quantitats d’aliment que necessita cada jugador dependran en gran mesura dels requeriments totals diaris.

 

 

Timming Dia Partit

 

 

08:00h Concentració dels Jugadors i Esmorzar conjunt.

 

Exemple d’esmorzar:

 

-Entrepà/Llesques de pa blanc (100gr-120gr) (tomàquet, sal i oli al gust) amb proteic magre (pernil dolç, pernil salat, gall d’indi,...) o confitura de fruites.

 

-Un plàtan

 

-Beguda: Suc de fruites comercial

 

 

09:00h Sortida Estadi Local (Durada estimada trajecte en autobús: 1h 30min)

 

Durant el trajecte ens assegurarem d’anar bevent per assolir un estat òptim d’hidratació previ al partit. El més aconsellable és anar fent petits glops fins a beure uns 500ml aproximadament.

 

 

10:30h Arribada a l’estadi visitant

 

Cal seguir fent petits glops, a més si tenim sensació de gana podem incloure un petit Snack saludable tipus barreta energètica.

 

 

11:00h Escalfament

 

Important tenir a peu de gespa bidons amb beguda hipotònica a una temperatura entre 15º-21ºC. Els jugadors seguiran bevent durant l’escalfament, fins 30 min abans de l’inici, per tenir temps a buidar la bufeta de l’excés de líquid.

 

 

12:00 Inici Partit

 

Important tenir a peu de gespa bidons amb beguda hipotònica a una temperatura entre 15º-21ºC. Aprofitar interrupcions per fer algun glop quan sigui possible.

 

 

12:45+ Descans

 

Aprofitar per rehidratar-nos i omplir els dipòsits de glugogen muscular. Una estratègia ben senzilla és mitjançant la ingesta de 300ml de beguda isotònica. Per altra banda, també pot ser un bon moment per menjar una mica de fruita, barreta energètica o gel, que al igual que la cafeïna, dependrà el seu ús o no, en funció dels resultats obtinguts en simulacres fets amb anterioritat, ja que no podem obviar una de les lleis bàsiques en nutrició esportiva que diu “mai provis res nou un dia important” .

 

 

13:45+ Final Partit

 

Serà important una ràpida recuperació que tindrà com objectius prioritaris la recuperació desprès de l’esforç, la prevenció i curació de lesions. A nivell nutricional, és realitzarà mitjançant la ingesta d’una combinació de begudes i aliments que proporcionin en la seva totalitat 1gr d’hidrats de carboni per kg de pes del jugador i entre 20-25gr de proteïna, d’alt valor biològic, juntament amb una ingesta generosa de líquids en les 6 hores posteriors per recuperar el pes previ al partit. Evidentment, sense begudes amb alcohol ni gasoses.

 

 

 

 

Aquest és un article orientatiu, per a més informació podeu adreçar-vos a: www.nutriestilesport.es
DESTACAT

Ja tenim aquí els Nadals 25-12-2015 09:30 per NutriEstil&Esport;
La dieta del Playoff 27-05-2014 11:00 per NutriEstil&Esport;
Què no ha de fer un futbolista abans d'un partit? 29-04-2014 16:30 per NutriEstil&Esport;
Cinc preguntes que es fa tot futbolista 25-02-2014 10:00 per NutriEstil&Esport;
Quemadores de grasas: la L-Carnitina 23-01-2013 11:15 per Raquel BlascoGolCat © copyright 2017  
Desenvolupat per QuintaLinea