#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

NOTÍCIES

La gl�ria era arlequinada
16-06-2014 01:50 per Sergi Vargas Etiquetes: Noticia, Primera Catalana, Segona Catalana, Tercera Catalana, #1cat, #2cat, #3cat, Viladecans, Sabadell B, Sants, Camprodon, Gironella, Morell, Argentona, Bellavista, Pe�a San Pedro, Levante Las Planas
Imagen no disponible

Celebració dels jugadors i els seguidors del Sabadell B // Sergi Vargas

 

 

 

PROMOCIÓ A TERCERA DIVISIÓ

 

UD VILADECANS 0-CE SABADELL 1

 

 

La Tercera Divisió només tenia lloc per a un equip, i finalment ha estat el Sabadell B el vencedor de l'eliminatòria d'ascens contra el Viladecans. Un únic gol -olímpic- d'Aleix Domínguez ha servit perquè els arlequinats sumin el seu segon ascens consecutiu i juguin, la temporada que ve, al grup cinquè de Tercera.

 

El Viladecans s'ha quedat a les portes del seu debut a Tercera Divisió perdent per la mínima a un Municipal de Viladecans ple de gom a gom amb el color vermell com a més destacat. Els de Juan Camilo Vázquez no han sabut materialitzar en gol cap de les seves arribades durant els 180 minuts de l'eliminatòria i diuen adéu al seu somni de pujar de categoria.

 

El duel ha començat amb molta intensitat i, de seguida, s'ha vist que poc tindria a veure amb el partit de l'anada jugat a Ca N'Oriac. Els visitants han donat el primer avís quan només s'havien jugat sis minuts en una pilota a l'àrea que Gallart no podia rematar.

 

 

 

Onze històric d'un Viladecans que ha fregat la glòria de l'ascens // Sergi Vargas

 

 

Els dos equips arribaven amb decisió a l'àrea rival però seguien sense trobar la forma de superar els porters Jaume Albert i Sergi Tienda. Al  minut 20, el Sabadell B ha tingut l'oportunitat més clara de gol fins aquell moment. Una excepcional jugada d'Egaña ha acabat amb una centrada a l'àrea i xut de Gallart que un defensa del Viladecans treia de forma providencial.

 

Aquesta acció de perill ha animat i esperonat encara més els joves jugadors del Sabadell B, que han ofert la millor imatge de l'eliminatòria creixent al pas dels minuts i fins al descans. Els vallesans jugaven còmodes i trobaven amb facilitat les línies de passada, obrint el joc per les bandes i buscant la posició en punta de Gallart. Al minut 33 els visitants tornaven a tenir la seva ocasió en un xut d'Egaña que Jaume Albert salvava volant davant els tres pals. 

 

La primera part acabava amb un Sabadell B molt endollat i Viladecans que continuava tenint les seves oportunitats per marcar però sense materialitzar cap de les arribades a porteria. 

 

Amb aquesta formació titular, el Sabadell B ha pujat a Tercera Divisió // Sergi Vargas

 

 

A la represa, el joc ha continuat equilibrat i amb arribades per part dels dos equips. Els minuts anaven passant i ningú semblava ser capaç de poder trencar l'empat sense gols, que hauria condemnat el partit al temps de la pròrroga. Després d'un xut de Carlos Martínez i un posterior de Montoya per als locals, ha arribat el gol decisiu de l'ascens. Aleix Domínguez ha servit un córner que ha entrat directament a l'escaire del segon pal. Una acció de sort, de qualitat, de sorpresa per a tots els presents, que ha fet embogir l'afició del Sabadell B, força nombrosa al Municipal de Viladecans. 

 

Els de Juan Camilo Vázquez tenien molts minuts per endavant però els nervis, l'ansietat i la mala sort de nou s'ha cebat en els jugadors vermells. Els viladecanencs ho intentaven de totes les formes però uns cops la defensa, altres la mala punteria i també les accions del porter Sergi Tienda evitaven que els del Baix Llobregat fessin el primer gol a favor de la promoció d'ascens. 

 

 

 

Festa arlequinada al camp del Viladecans per l'ascens // Sergi Vargas

 

 

Carlos Martínez no ha pogut acabar el partit perquè ha estat expulsat a pocs instants del minut 90. El duel ha acabat amb impotència dels locals que veien com el somni de l'ascens s'escapava a casa, després d'una nova temporada excel·lent però que no ha tingut el premi anhelat. 

 

En canvi, el Sabadell B podia celebrar el seu segon ascens consecutiu després d'haver-ho fet fa poc més d'un any al camp del CF Olímpic La Garriga amb motiu de l'ascens a Primera Catalana. Ara, el filial sabadellenc jugarà entre els grans de la Tercera Divisió i retalla la distància entre el primer equip arlequinat i el seu filial. 

 

 

 

REACCIONS

 

Juan Camilo Vázquez (entrenador UD Viladecans): "crec que l'eliminatòria ha estat molt igualada. Nosaltres no vam tenir la sort de tornar del primer partit amb un millor resultat. A la tornada, ha estat un partit molt disputat i amb alternances. Hem sortit bé, però a partir del minut 20 el Sabadell B ha començat a guanyar-nos en moltes accions, en les segones jugades i a crèixer molt. Ens feien patir molt. Al descans, hem modificat el sistema i hem posat a tres jugadors més per dins per intentar ser superiors en aquesta posició. Crec que hem estat bé però en un acció de sort, o no sé com dir-ho, però de les poques en atac que portava el Sabadell B a la segona part, ens fan el gol de córner olímpic i se t'escapa la promoció".

 

"Ens ha faltat una mica de sort en els dos partits, sobretot materialitzar les ocasions del partit d'anada. A casa ha estat un partit molt igualat i qualsevol dels dos equips podria haver guanyar l'eliminatòria. Els nois han estat molt concentrats perquè sabien que un gol els obligava a marcar-ne dos però no ha pogut ser".

 

 

Aaron Adams (jugador UD Viladecans): "felicito al Sabadell B per l'ascens. Ens ha faltat saber materialitzar les ocasions que hem tingut, tant a casa com al partit d'anada a Sabadell. El nostre rival té molta qualitat i l'acció del gol podia passar. Crec que hem tingut molta mala sort de cara a porteria i ara només podem pensar ja en la temporada vinent". 

 

"Ha estat dolorós perquè portem barallant dos anys per pujar el Viladecans a Tercera Divisió. A més avui, amb 90 minuts i jugant a casa, amb un camp que estava ple com mai, fa molt mal no poder donar-los com a regal l'ascens a Tercera Divisió".

 

"Ara hem de descansar, recuperar-nos, aprendre i corregir dels errors que hem comès i preparar amb més ganes la propera temporada, a veure si ho aconseguim".

 

 

 

Celebració d'Aleix amb els seus companys en marcar el gol olímpic // Sergi Vargas

 

 

 

Toni Rodríguez (entrenador CE Sabadell B): "aquest equip creix ha marxes forçades i ha millorat molt respecte el partit de l'anada, corregint els errors que vam fer. Aquesta setmana dèiem que la pilota aturada seria molt important i s'ha vist amb aquest gol de córner olímpic, que ja val per a un ascens".

 

"Sempre parlàvem que la distància entre els dos equips del Sabadell era molt gran, tant a Segona Catalana com a Primera Catalana. Ara estem a Tercera Divisió i estem més a prop del primer equip".

 

 

"Ara hem de gaudir d'això, del moment, de l'ascens amb els jugadors. Ara no toca pensar en res més, s'ha de gaudir i ja parlarem a partir de demà. En el moment del final, se m'ha passat de tot pel cap;la pretemporada, la temporada actual però també la passada. Són tantes coses, com també les hores que no li puc dedicar a la meva família perquè estàs treballant. Són moltes coses que et fan veure que un ascens és molt important".

 

 

 

Marc Burgos (jugador CE Sabadell B): "en els dos partits hem treballat tots, i això és la clau. Hem corregut tots, no hem deixat per perduda cap pilota, cap jugada, en cap moment en hem donat per perduts. Allà a Sabadell vam saber patir perquè ells van apretar bastant. A Viladecans hem millorat molt perquè ens hem tret de sobre el nerviosisme de jugar la promoció, de no voler perdre i no poder fallar. Hem sortit més relaxats, hem sortit a fer el nostre joc, tenint la pilota, buscant les entrades per les bandes i posant pilotes al nostre punta de referència. Juntar gent al migcamp, tot això ha estat clau per pujar".

 

"Nosaltres mateixos ens vam posar la pressió des del principi, veient les capacitats que teníem i la qualitat dels jugadors, sabíem que podíem lluitar per les primeres posicions i al final ho hem aconseguit".

 

"És un èxit perquè el grup del vestuari ha estat una pinya des del primer moment, i això s'ha vist traslladat després al terreny de joc. És una gran èxit per a tots nosaltres".

 

 

 

 

Marçal Lladó (jugador CE Sabadell B): "a Sabadell havíem vist abans vídeos del Viladecans però no ens esperàvem que juguessin d'aquella manera, penjant pilotes i més pilotes i apretant-nos constantment sense deixar-nos fer el nostre joc. El 0-0 de l'anada va ser un resultat injust de cara a ells perquè podien haver guanyat perfectament. Però era un resultat que ens servia a nosaltres, perquè sabíem que marcant un gol els obligàvem a marcar dos més per pujar i era quasi nostre l'ascens".

 

"Hem sortit molt bé, guanyàvem totes les segones jugades, fèiem rematades, entràvem bé per bandes. Crec que si haguessim marxat al descans amb 0-1 o 0-2 també hauria estat just com el triomf del Viladecans en el primer partit".

 

"El gol arriba en una acció que ningú s'ho espera, amb un gol olímpic de córner, i després hem hagut de patir, hem sabut patir. Això és espectacular, és preciós poder pujar així".

 

"Estàvem convençuts que el gol arribaria i l'hem buscat amb calma. Sabíem que també fer un gol a la pròrroga ens podia servir i que si el partit es feia llarg ells també tindrien la pressió que haurien de fer dos gols si nosaltres marcàvem".

 

"Ha estat il·lusió des del primer dia i hem estat una família. Des del 'Pesky', que va ser el primer en marxar de l'equip però l'estimem igualment i sabem que va treballar, fins a Luque, que ha estat el darrer en arribar a l'equip. Hem estat una pinya. Si no ho ets, no s'aconsegueix un ascens".

 

"Dedico aquest ascens a la meva família, a tots, i sobretot al meu avi que m'hauria encantat que estigués aquí en aquest moment".

 

 

 


 

 

PROMOCIÓ A PRIMERA CATALANA

 

 

 

CAMPRODON 3-SANTS 1: FAN HISTÒRIA

 

 

Uns han fet història i els altres ho han tingut a tocar. La UE Sants ha fet valer el valor doble dels gols marcats en camp contrari per certificar el seu retorn a la Primera Catalana només un any després del seu descens. Els barcelonins han perdut per 3 a 1 al camp de la UE Camprodon, fent un global de 3-3 a l'eliminatòria però assolint la glòria gràcies al gol marcat a terres ripolleses.

 

 

 

La UE Camprodon no ha pogut culminar la seva gran temporada amb l'ascens // Sergi Vargas

 

 

El partit no ha pogut començar millor per als de Tito Lossio. Un malentès entre Aniol i el seu porter ha acabat en un gol que, finalment, ha estat decisiu. El defensa tocava enrere buscant cedir la pilota a Sala però el porter del Camprodon estava massa avançat i sense poder tocar la pilota per trepitjar la gespa fora de l'àrea, ha pentinat la pilota amb la mala sort que ha acabat entrant a la seva pròpia porteria. 

 

El gol santsenc aplanava el camí de l'ascens dels visitants i obligava els camprodonins a marcar quatre gols per poder assolir la victòria final. I el primer ha trigat només un minut en arribar. Primera jugada després del 0 a 1 i Miki Soler ha trobat la pilota dins l'àrea petita per afussellar, amb molta ràbia, la porteria de Carlos Blanco. 

 

 

 

El Sants torna un any després a Primera Catalana // Sergi Vargas

 

 

Els homes de Manel Puigvert s'han animat amb aquest gol i han marcat pocs instants després el segon en una ràpida acció que ha culminat Èric amb un xut ajustat al pal. Els camprodonins remuntaven el partit al camp de la Vila i es quedaven a dos gols, ara no per forçar la pròrroga com al principi del duel, sinó per ascendir de forma directa a Primera Catalana. 

 

Els locals apretaven i buscaven el tercer gol. Miki Soler ha reclamat un penal però l'àrbitre no ha assenyalava res. Els barcelonins, però, mantenien la seva intensitat i tindrien una ocasió clara per empatar en una rematada de Sergio Navarro, autor dels dos gols verds al camp de l'Energia, però Sala evitava el gol de l'empat.

 

La primera part acabava sense més ocasions clares per marcar però amb la polèmica que servia el col·legiat del partit Jiménez Carmona en ensenyar la segona targeta groga a Sergio Navarro i deixant el Sants en inferioritat numèrica després que el davanter barceloní caigués al terra per una suposada falta. 

 

El criteri arbitral ha encès la banqueta del Sants i també l'afició dels barcelonins, que s'han vist molt perjudicats per una decisió molt rigurosa de l'àrbitre principal. 

 

 

Celebració dels santsencs per l'ascens a Primera Catalana // Sergi Vargas

 

 

 

A la represa, el Sants ha patit menys del que es podria pensar jugant amb 10 homes. De fet, el primer ensurt l'ha tingut el Camprodon en un córner que ha rematat fora Avilés. Els gironins han estirat de nou les línies i han tingut el tercer gol en una rematada de Miki Soler que ha blocat Carlos Blanco. 

 

El Sants ha fet un gran treball defensiu sense renunciar, tot i jugar amb 10 homes, a marcar el gol de l'empat. Els camprodonins i els seus seguidors es desesperaven perquè passaven els minuts i no eren capaços de fer el primer dels dos gols que necessitaven per pujar a Primera Catalana. 

 

I el gol ha arribat massa tard. Al minut 88, Èric Galceran tornava a trobar porteria i feia un gol que posava l'ai al cor als seguidors barcelonins i deixaven a un pam de la glòria als camprodonins. Quedaven pocs minuts però els locals ho han intentat tot i que el Sants ha sabut defensar el parell de pilotes que els locals han penjat a l'àrea. Els segons s'han fet molt curts per als de Camprodon, que han vist com s'exhauria el temps d'afegit sense un quart gol que hauria fet els ripollesos de Primera Catalana. 

 

 

El xiulet final deixava anar la tensió acumulada pels jugadors i aficionats del Sants, que ja podien celebrar l'ascens de categoria i el retorn només un any després de baixar a Segona Catalana. Els joves jugadors de Tito Lossio han celebrat l'ascens visiblement emocionats, com el mateix tècnic verd i el President de l'entitat barcelonina Vicenç Pérez de Tudela. El Sants feia real el seu lema; han fet història.

 

 

REACCIONS

 

 

Manel Puigvert (UE Camprodon): "hem tingut ocasions per remuntar l'eliminatòria però, evidentment, l'equip que marca un gol a camp contrari guanya molts números per ser el vencedor de l'eliminatòria i agafa més avantatge. Crec que a Barcelona ells van ser molt superiors i avui a Camprodon ho hem estat nosaltres. La diferència és que ells han marcat fora de casa i nosaltres no".

 

"El fet de jugar amb un homes més ens ha anat bé a nivell físic perquè aguantar la segona part amb l'esforç de la primera era difícil. Hem intentart aprofitar-ho creant superioritats, encara que el Sants s'ha defensat molt bé. Quan quedaven 15 minuts aproximadament, hem tornat a jugar un futbol més directe buscant aprofitar alguna segona jugada. Ha vingut el tercer gol i alguna més. Els partits acaben com acaben, en una eliminatòria molt bonica, amb dos equips molt nobles a l'hora de jugar".

 

"Només pot pujar un equip. Estic molt content i orgullós de l'actitud dels meus jugadors, pel pundonor que han mostrat, pel companyerisme i per tot el que han fet aquesta temporada i avui en especial. Penso que la gent a Camprodon ha d'estar molt orgullosa d'aquesta gent que ens han donat dues jornades de joia".

 

 

Abraçada entre el President del Sants i el tècnic del primer equip // Sergi Vargas

 

 

 

 

Tito Lossio (entrenador UE Sants): "el partit ha estat una mica boig, sobretot al principi amb 10 minuts en què segur que els nervis han passat factura, també pels nervis per marcar el més aviat possible. A la segona part, amb un jugador menys, pensàvem que ens costaria encara més mantenir el resultat, però hem controlat força bé el partit malgrat tot. Teníem el patiment que si ens feien un gol ho passaríem malament, encara que per sort nostra el tercer gol del Camprodon ha arribat bastant tard i després hem defensat el resultat a mort".

 

"El gol del Camprodon ens donava vida, evidentment. Ells havien de marcar quatre gols per pujar i nosaltres podíem especular amb el resultat. Però molt bé, res a dir pel joc del Camprodon. Tant de bo tots els equips contra els quals ens hem enfrontat a Barcelona fossin així, jugant molt bé i jugadors de joc net. El camp és immens, per jugar a futbol és perfecte i és un dels millors rivals que hem tingut com a futbol i com a seriós".

 

"La Primera Catalana és la categoria que es mereix, després d'una temporada amb molts canvis i patiments pel descens anterior. No ens esperàvem de sortida pujar a Primera, però de mica en mica l'equip anava ben situat a la lliga i vèiem que podíem tenir les nostres oportunitats".

 

"Sort que el tercer gol del Camprodon arriba tan tard. Crec que si ens marquen abans, a falta de 15' o 10', ens podrien haver capgirat l'eliminatòria".

 

"Ara hem de gaudir de l'ascens. Estem tranquils i anem a descansar perquè hem tingut un tram final de temporada, tant a la lliga com amb la promoció, molt difícil i intens. I pensarem de cara a la temporada vinent. De moment ningú m'ha dit que no continui o que sí, però la intenció evidentment és seguir aquí".

 

 

 

Vicenç Pérez de Tudela (President UE Sants): "he patit moltíssim pel resultat. El partit ha tingut fases diferents. Amb el gol que marquen ells hem vist que allò era un regal gratuït, però és que en pocs minuts ens fan dos gols en jugades del futbol, marxant un jugador del Camprodon de cinc del Sants i en el segon gol fruit d'un mal rebuig. Són coses del futbol. Però em sap greu una jugada en què un jugador del Camprodon fa una agressió per darrere i l'àrbitre està al davant. El reglament diu que allò és targeta vermella, i no pas groga com ensenya al jugador. I després mostra la segona groga a Sergio Navarro en una jugada que tampoc era per expulsar-lo. Això fa mal perquè ens hem quedat amb 10 jugadors i sort que el tercer gol el fan quasi al final".

 

"D'aquí a un mes ningú s'enrecordarà si hem fet un gran o bon partit. El que tothom pensarà és que vam pujar de categoria. Ho sento si no hem pogut fer un bon partit i enamorar a la gent, però és normal tenint en compte que els jugadors tenen 20 anys, la pressió els pot i estaven per la tasca de pujar i veien que el partit es posava feixuc. El que val és que hem pujat a Primera Catalana".

 

"L'aposta ha sortit bé. Però dono la paraula d'honor que si no s'hagués pujat ningú hauria retret res als jugadors perquè no s'ho haurien merescut. Hem fet una temporada molt bona, jugant amb nois de 20 anys. Espero, tinc l'esperança, que pujant de categoria els jugadors vulguin continuar, almenys la majoria, i no vulguin marxar del Sants. Em faria trempera tenir la mateixa gent".

 

"A Primera Catalana el futbol és diferent, Aquest any he anat a camps en què mai havia estat, sense tenir res en contra dels equips, evidentment, però arribava a molts camps i havia de mirar el GPS per trobar els camps, però tot ajuda, està clar"

 

 

 

 

ATLÈTIC GIRONELLA 4-CD MORELL 2

 

 

Els homes de Joan A. Pallarés han fet valer també el valor doble dels gols marcats fora de casa per assolir l'ascens i el retorn, com el Sants, a la Primera Catalana. Els gironellencs han fregat la remuntada completa en l'eliminatòria i s'han quedat a un gol de pujar a Primera Catalana. Els de Xavi Posas tornaran a jugar una temporada més a Segona Catalana en un any excel·lent que no ha pogut tenir el premi de l'ascens.

 

 

 


 

 

PROMOCIÓ A SEGONA CATALANA

 

 

SANT ANDREU DE LA BARCA 0-CAN TRIAS 1 (ASCENS SANT ANDREU DE LA BARCA)

 

FC LEVANTE LAS PLANAS 0-PEÑA SAN PEDRO 2 (ASCENS PEÑA SAN PEDRO)

 

FC ARGENTONA 2-BELLAVISTA MILAN 0 (ASCENS BELLAVISTA MILAN)

 

El FC Argentona i la UD Can Trias van fregar la remuntada i tot i guanyar els seus respectius partits es van quedar a un sol gol d'aconseguir l'ascens a Segona Catalana. Els argentonins, que havien de remuntar un 4 a 1 del partit a Les Franqueses del Vallès, van acabar el duel al Maresme vorejant el somni de l'ascens buscant un tercer gol que no va arribar, tot i que Soufiane va tenir una ocasió molt clara al minut 89 en què el porter, amb l'ajuda del travesser, va poder evitar. El Bellavista Milan, finalment, pujava a Segona Catalana en un cap de setmana històric per a Les Franqueses del Vallès, que han col·locat dos dels seus equips amateurs al grup 4 de Segona Catalana.

 

El Can Trias tampoc va poder assolir la remuntada total i es va quedar amb la mel als llavis després de guanyar per la mínima a Can Salvi amb un gol de Mullor. Els de Sergio López, malgrat els seus grans registres i l'esforç realitzat durant tota la temporada, no poden pujar a Segona, premi que s'endú el CF Sant Andreu de la Barca de Juan Cueva, que va fer valer el valor doble dels gols a camp contrari per ascendir de categoria.

 

 

Els jugadors del Sant Andreu de la Barca, ja són de Segona Catalana // Foto: CF SABA

 

 

El Peña San Pedro va ser capaç de guanyar al camp de Les Planes contra el Levante i puja per la porta gran a Segona Catalana. Els homes de David Olmo van saber administrar perfectament el resultat del partit a Terrassa, en què van véncer per 2 a 1 i després d'una primera part sense gols, Fabián i Fran Ordóñez van aconseguir marcar els gols egarencs que confirmaven l'èxit dels de Bonaire. Els jugadors del Peña San Pedro van celebrar l'ascens a Segona Catalana a les instal·lacions del camp a la ciutat de Terrassa. Els homes de Dani Martínez hauran de tornar a jugar una temporada més a Tercera Catalana malgrat la seva gran lluita sent sotscampió d'un grup igualadíssim com la #3cat10.
 
 
Els jugadors del Peña San Pedro, celebrant al Bar de Bonaire l'ascens a Segona // Foto: EF BONAIRE
 
 
 

 




DESTACAT

MERCAT #2bg3 [2014-2015] 22-08-2014 15:30 per Albert Hern�ndez
MERCAT #2CAT GRUPS 4-6 [2014/2015] 10-07-2014 09:20 per Sergi Vargas
MERCAT #2CAT GRUPS 1-3 [2014/2015] 10-07-2014 09:10 per Sergi Vargas
MERCAT #1CAT [2014/2015] 10-07-2014 09:00 per Sergi Vargas
MERCAT #3div5 [2014-2015] 19-06-2014 16:00 per Llu�s Montaner






GolCat © copyright 2014  
Desenvolupat per QuintaLinea