24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

NOTÍCIES

[CopaCat] El Figueres toca el cel
20-11-2013 23:36 per Carles Garcia i Roger S�nchez Etiquetes: Copa Catalunya, Tercera, Cerdanyola, Figueres, Asc�, Sabadell, Girona
Imagen no disponible

CERDANYOLA I FIGUERES HAN LLUITAT FINS AL FINAL PER LA CLASSIFICACIÓ // MIREIA SANZ

La tanda de penals ha permès a la UE Figueres superar un Cerdanyola que en cap moment del partit ha anat per darrere en el marcador però que ha quedat eliminat de la Copa Catalunya, després d'una participació més que meritòria arribant fins a la darrera fase abans de l'inclusió al torneig dels rivals de la Lliga professional de 2a divisió.

Cerdanyola 2-2 Figueres (1-0, Quim Solano; 1-1, Guillem Cornellà; 2-1, Gerard Sanz; 2-2, Teixi -p-)

El Figueres es classificava aquest dimecres al vespre per a la propera fase de la Copa Catalunya. El conjunt empordanès eliminava el Cerdanyola a la tanda de penals (3-5), després d'uns 90 minuts prou vistosos que deixaven quatre gols i alternatives per als dos conjunts. L'encert figuerenx des dels onze metres, cinc encerts en cinc llançaments, col·locava els homes de Xavi Punsí a lluitar, com l'Ascó, contra un Segona a la propera ronda, pressumiblement el Girona.

El partit començava amb el record del duel de fa ser dies davant el Prat. El joc vertical apuntava a ser la constant, i les opcions, als minuts inicials, no acabaven d'arribar. Però al minut 16, una pilota morta al lateral de l'àrea després d'un refús defectuós del Figueres l'aprofitava Quim Solano per treure un xut creuat que superava Ureña i es convertia en l'1 a 0. Els minuts posteriors el Cerdanyola buscava aprofitar el desconcert empordanès, però el Figueres no perdia la cara al partit. Després d'un avís previ, al minu 27 Guillem Cornellà executava una falta de forma magistral, enviant la pilota a l'escaire de la porteria vallesana. Amb l'empat a un el partit es tornava a obrir. Una opció per a Bernat Puig i una internada de Micaló que no trobava rematador precedien una rematada als núvols de Jose Antonio per al Cerdanyola. Aproximacions que tenien com a mostra més clara abans del descans un u contra u de Teixi davant Coca que el davanter figuerenc rematava fora.

A la represa, l'entrada de Velillas per al Cerdanyola donava velocitat els de Toni Carrillo a banda esquerra, amb les ajudes en aquesta part del camp d'un Puchi molt complet. De fet només havien passat sis minuts quan un servei de córner per als vallesans acabava amb el segon gol. Una pilota morta a l'àrea figuerenca l'aprofitava el central Gerard Sanz per rematar a gol i fer el 2 a 1. El Figueres quedava tocat, i el Cerdanyola gaudia d'opcions per apropar-se amb claredat a l'àrea rival. Guillem Cornellà, de falta, i Moñino, alt, enviaven els primers avisos de recuperació d'un Figueres que convertia finalment les aproximacions en un penal rigorós -caldria veure les imatges de nou-, per mans del Cerdanyola a l'àrea vallesana (75'). Marc Teixidor 'Teixi' batia Coca des dels onze metres, i establia una igualada a dos que ja no es movia.

El quart àrbitre mostrava dos minuts de temps afegit, però l'àrbitre xiulava el final just arribat el 90.

L'eliminatòria anava als penals i des dels onze metres el Figueres s'enduia el partit. Cinc encerts en cinc llançaments, de Ferran Grau, Pedro, Bernat, Guillem Cornellà i Pol Compte, i l'aturada d'Ureña al xut de Velillas (per al Cerdanyola marcaven Puchi, Ramón i José Antonio) definien el 3 a 5 final amb què es definia la tanda.

Després del gol de Pol Compte, esclat d'alegria figuerenc (el triomf era molt celebrat pels homes de Xavi Punsí, que s'apropaven a celebrar-ho amb els aficionats empordanesos. El Cerdanyola cau amb honor i el Figueres jugarà als quarts, després d'un molt bon partit de Copa Catalunya en una Bòbila gèlida però amb bon ambient a la graderia.

Punsí
"Els jugadors mereixien un premi com aquest; felicito el Cerdanyola perquè té un equip fortíssim"
"Hem guanyat als penals; cal sort, però també s'ha de tenir encert. I ens ha tocat cara"
"He vist a la gent molt feliç, crec que aquest triomf ens ajudarà a mirar endavant"

Carrillo
"Potser ha estat el millor partit que hem viscut a la Copa Catalunya"
"EL que hem fet a la Copa és per tenir en compte; i a partir de demà recuperar-nos i pensar en la lliga"

Hem seguit el partit en viu des de la Bòbila de Cerdanyola al nostre compte de Twitter

Ascó i Figueres tenen premi

Amb el pas a la tercera fase del Figueres, els homes de Xavi Punsí se sumen a l'Ascó com a representants de Tercera als quarts de final de la competició. Ara, i segons va explicar la Federació Catalana de Futbol, els dos equips classificats seran citats a la seu federativa per acordar dates i partits dels quarts de fina amb el Girona i el Sabadell. Si se seguís apostant pel criteri de proximitat a l'hora de fer els aparellaments, com ha succeït fins ara, seria d'esperar que el Sabadell viatgi a Ascó i el Girona jugui al camp del Figueres. Caldrà esperar a la citada reunió per aclarir quins xocs decidiran els dos semifinalistes que acompanyaran Barça i Espanyol a la fase final.

DESTACAT

MERCAT #2CAT GRUPS 4-6 [2014/2015] 01-07-2014 09:20 per Sergi Vargas
MERCAT #2CAT GRUPS 1-3 [2014/2015] 01-07-2014 09:10 per Sergi Vargas
MERCAT #1CAT [2014/2015] 01-07-2014 09:00 per Sergi Vargas
MERCAT #3div5 [2014-2015] 19-06-2014 16:00 per Llu�s Montaner
La guia #futbolcat a Twitter 15-05-2014 13:40 per Sergi Vargas, Roger S�nchez i Oriol Boix