#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

OPINIÓ

text Qüestió de dinàmiques
09-04-2013 10:55 per Alberto Edjogo-Owono

Moments decisius, moments emotius que es veuran a les grades del #futbolcat // Imatge de La Información

 

‘El futbol són estats d’ànim’, va dir una vegada Jorge Valdano. Jo afegiria que ‘el futbol, també, són estats de pànic’. Arriba la fase decisiva de la temporada per als equips del #futbolcat i gairebé tots estan perseguint els seus objectius.

 

Uns quants busquen la part alta de la classificació per tal d’ascendir de categoria i posar la cirereta al pastís d’una gran temporada. D’altres, en canvi, lluiten en una realitat més crua: la de la supervivència. Quan ets dalt a la taula classificatòria, la cosa rutlla d’alló més bé. La confiança dels jugadors està pels núvols. El porter esdevé un gegant infranquejable. Saps que el defensa tallarà aquella jugada perillosa. Tens clar que el migcampista farà un canvi d’orientació mil·limètric. Ets conscient que els davanters, que han estat tot l’any fent gols, ficaran la pilota a la xarxa a la mínima oportunitat.

 

Hi ha gent que diu que guanyar molts punts als trams finals dels partits és sort. Jo defenso que no és així; que l’equip que s’ho creu de veritat acaba treient endavant els resultats tard o d’hora. Per contra, quan la situació és complicada i l’amenaça del descens és a l’ambient, guanyar partits representa un esforç titànic. Qualsevol errada et costa gol en contra. Et passes tota la setmana preparant l’estratègia defensiva i et fan gol al segon pal.

 

Aquelles passades que als entrenaments arriben a la destinació, els diumenges es queden curtes o van fora per centímetres. Remates a porteria i la pilota va al pal i surt fora. ‘Per què no al pal i dins?’ penses. ‘Qüestió de dinàmiques’, acabes assumint. Quan et poses per darrere al marcador, costa un munt remuntar. I si t’avances, pateixes perquè en qualsevol jugada et poden treure aquests punts que tant necessites.

 

Ara, quan ja falta només una quarta part del campionat, cada punt és mitja vida. Els enfrontaments contra rivals directes, en cas de victòria, es converteixen en partits de 7 punts (3 que guanyes, 3 que no guanya el rival i el punt extra que suposa el 'goal average' particular en cas de final ajustat). Ningú dóna el seu braç a tórcer. L’ambient als camps es tornarà cada cop més tens.

 

Les decisions arbitrals es començaran a mirar amb lupa. Lògicament, aquells equips que arriben al tram final en dinàmica positiva tenen més opcions d’assolir les seves fites. Ens espera un final de temporada vibrant a totes les categories arreu de Catalunya. Aixó és #futbolcat.

 

GolCat © copyright 2014  
Desenvolupat per QuintaLinea