#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

OPINIÓ

text No impugnarąs
27-03-2013 11:00 per Gonzalo de Melo

Jugues a casa. Ets un equip de la part alta. Amb aspiracions de pujar. I et visita un equip de la part baixa. Partit assequible, a priori. Però et repeteixes: no, no ens hem de relaxar, aquí tothom juga per un objectiu. Sigui pujar o evitar el descens. No serà fàcil.

 

I si hi ha un fet indiscutible en el futbol de les categories més modestes és que qualsevol equip et pot guanyar. I és un topicazo, recurs fàcil per als que no volen anar més enllà en això del futbol. Malgrat el topicazo, veritat com una casa de pagès.

 

Arriba el partit. El perds. De manera clara. Et passen la mà per la cara. Però penses... “Aquell jugador... No estava pas sancionat? I aquest que ve del primer equip... Pot jugar amb el filial? Segur? Eh, escolta, que ens han guanyat al camp, però que aquí sumarem tres punts. Als despatxos, és clar. Total, per impugnar... No perdem res!”

 

Notificació al club. Alineació indeguda del rival. “Que hem guanyat, que hem guanyat!”. Es passa de la derrota a un triomf, gratis, per 3-0. Ells han comès un error. Segons l’article 278 (no el comproveu, servidor se l’acaba d’inventar), el visitant no ha interpretat bé la normativa i ha ficat la pota.

 

Deixem al local amb tres punts que no s’ha guanyat sobre la gespa i al visitant amb un pam de nassos. La directiva s’omple el pit dient que s’ha fet justícia. Jo, perdoneu-me, només entenc de justícies dins d’un camp. Excepte, és clar, per motius flagrants.

 

Anem una mica més enllà. Al compte de Twitter del club narres el partit en qüestió. Reconeixes que els teus han fet un mal partit. Fas la crònica, la penges a la web del club i no tens més remei que dir que la derrota és justa. El que no dius, perquè tens la cara que ni el millor ciment del país, és que impugnes.

 

Que, malgrat la derrota al camp, impugnaràs. Que les paraules ètica, classe, seny o saber estar et sonen a xino. Per què no ets conseqüent? Per què, si dius que han jugat millor que tu impugnes?

 

Perds, dones la mà, prens nota dels errors comesos durant el partit. Però a tu se't dóna millor moure't pels despatxos. Perquè de futbol, poc.

 

@gonzalodemelo

GolCat © copyright 2014  
Desenvolupat per QuintaLinea