#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

OPINIÓ

text #FutbolCAT de Panini
05-03-2013 16:47 per Alberto Edjogo-Owono

@albertoowono: Hi ha una moda perillosa dins del futbol català modest: Fer fora jugadors d’un club i portar-ne d’altres com si res” vaig piular el passat 2 de novembre quan, en obrir la secció de futbol català d’un diari, vaig llegir tota una llista de baixes i altes a alguns clubs de #3div5 i #1cat. Un intercanvi de cromos.

 

Aquesta publicació que vaig fer a Twitter no va passar desapercebuda. Va generar de tot menys indiferència. Va haver-hi diverses tipologies de respostes molt clares: 1. El suport total dels futbolistes. 2. L’escepticisme i ambigüetat d’alguns professionals que envolten el futbol i 3. Alguns seguidors que expressaven el seu malestar pel poc rendiment d’alguns dels seus jugadors. Aquest feed back em va fer reflexionar sobre quin és el camí que està prenent el Futbol Català.

 

Avui dia, no descobreixo res, vivim moments difícils. La remuneració econòmica va decreixent sense fre, la seguretat de comptar amb aquests diners per a les despeses mensuals trontolla i la tranquil.litat de seguir tota la temporada al mateix equip ja no hi és. Molts clubs inicien la pretemporada a finals de Juliol, però no comencen a pagar fins el 5 d’Octubre el sou que correspon al mes de Setembre. La majoria de jugadors a aquestes categories hem de combinar el futbol amb altres activitats. Estudiar, treballar o, fins i tot, ambdues. Està clar que a #3div5 i #1cat gairebé ningú té els diners com a prioritat  ja que, si fem números, ens adonem que es cobreixen despeses i poca cosa més. De fet, cada vegada veiem gent més jove sobre les gespes artificials de Catalunya. No és pas casualitat.

 

El poc cost que puposa mantenir un futbolista en aquests nivells fa que canviar-lo per un altre sigui senzill. Quan la cosa comença a torçar-se, és més fácil fer fora uns quants i portar-ne uns altres, que no pas detectar i atacar el problema que impedeix un bon rendiment del grup. Equips que utilitzen 35 ó 40 jugadors per temporada. Plantilles completament diferents d’una temporada a una altra. Fitxar sense risc: si funciona, bé. Sinó ja l’acomiadarem i portem un altre. Aquesta tendència té un perill latent: convertir els futbolistes en mercenaris a petita escala. No crear vincles club-jugador que donin aquest plus de competitivitat a l’equip en moments de màxima responsabilitat. La inestabilitat, generalment, porta més pèrdues que no pas beneficis a mig termini.

 

Està clar que persones poc honrades n’hi ha a tots els àmbits de la vida. Futbolistes que no tenen actitut no tenen cabuda. I, per tant, queda justificada la baixa. El que no puc defensar és canviar jugadors com si fossin cromos de Panini. No puc donar suport a una pràctica que penalitza a qui realment sacrifica moltes coses per defensar un escut.

GolCat © copyright 2014  
Desenvolupat per QuintaLinea