#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

OPINIÓ

text Futbol de vacances
10-02-2013 15:30 per Gonzalo de Melo

L’any té 52 setmanes. I la Primera, la Segona i la Tercera Catalana tenen 34 jornades per disputar. Fem un senzill càlcul; ens resten 18 setmanes. O el que és el mateix: 4 mesos sense competició a aquestes categories durant tot l'any. Poc o molt (per servidor és una barbaritat), però encara tenim temps i espai per escandalitzar-nos.

 

Aquest any, la temporada va començar el 9 de Setembre. I acabarà, deixant de banda les promocions d’ascens, el 2 de Juny. Són 40 setmanes i 34 jornades de Lliga. Tenim, per tant, sis setmanes on no hi ha competició. I aturades que són quasi consecutives.

 

Desglossem la temporada. Tot funciona de manera normal (normal en el sentit que cada cap de setmana hi ha partit de Lliga) fins que arriba el mes horribilis: Desembre. Enguany, els futbolistes han fet també el pont del 6 i el 8 de Desembre. Passem del 2 i fins al 16 de Desembre sense competir. I arriba el Nadal. Tres setmanes (!) de festa. Es juga el 23 de Desembre i a reveure el 13 de Gener.

 

Sumant pont i festes de Nadal tenim, ja, 4 setmanes sense Lliga en un espai de temps de 6 setmanes. Competició seriosa, senyors. A Tercera Divisió, per exemple, juguen durant el pont de Desembre i no es juga durant dues setmanes pel Nadal. Passem de la proporció 4 de descans i 2 de competició de Primera i fins a Quarta Catalana a la de 4 de competició i 2 de descans a Tercera.

 

Som-hi, que encara hi ha més. Després de trencar el ritme per les tres setmanes de merescudes (?) vacances, es disputen les primeres 4 jornades de l’any. Eh, quieto ahí, que tenim Carnestoltes. Importantíssima festa. Va, una altra pausa, que estem molt cansats. La Tercera Divisió, evidentment, segueix competint.

 

Arribem, sense adonar-nos, quasi a finals de Febrer. I la primera setmana d’Abril, sagrada Setmana Santa. Sant tornem-hi. Parem, és clar. Va, anem a fer números. Un pont per aquí, el Nadal tancat per vacances, Sant Carnestoltes, Setmana Santa... 6 caps de setmana sense competició.

 

Passem a l’altra banda. La Tercera Divisió va començar el 26 d’Agost. I només s’ha aturat, deixant de banda el Nadal, les tres primeres setmanes d’Octubre per raons estrictament competitives: la Copa de Regions de la UEFA.

 

Una competició seriosa i una altra que la resumeix, a la perfecció, aquell McEnroe que s'encarava amb els àrbitres de pista: you can't be serious, man. You cannot be serious!

 


@gonzalodemelo

GolCat © copyright 2014  
Desenvolupat per QuintaLinea