#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

OPINIÓ

text Twitter i #futbolcat: en fem un bon ús?
31-01-2013 22:30 per Gonzalo de Melo

No. O bé. Diguem que depén. La casuística aquí és molt diversa; hi ha clubs molt actius, que tenen una aposta ferma i decidida, com aquest mateix mitjà de comunicació, i opten per utilitzar Twitter com el que és: una eina de difusió i d’informació de tot allò que té relació amb un club de futbol determinat.

 

Hi ha d’altres que són poc actius (potser perquè creuen que això del Twitter és una moda que s’esvairà en poc temps, encara que hi ha d’altres que, per raons merament estructurals, no tenen temps material per mantenir-lo actiu) i un grup de clubs que, inexplicablement, l’utilitzen per tota mena de coses: qui no ha vist, en un compte oficial, un tuit de despreci vers el rival o l’àrbitre? O tuits que expressen un posicionament polític?

 

Els comptes personals — jugadors, delegats, directius— són l’espai per la opinió, que no l’insult. Utilitzar el compte oficial de Twitter del club com a megàfon de qualsevol aficionat no és només contraproduent, sinó que perjudica, i molt, a la imatge del club en qüestió.

 

Deixant de banda que, per desgràcia, el criticar a l’àrbitre i despreciar al rival, fora i dins del camp, forma part de l’ADN de molts aficionats i jugadors de futbol, el fet de fer-ho en una xarxa social fa que l’entitat esportiva es posicioni de la pitjor manera possible a Internet.

 

En una competició de 34 o 38 jornades, creus, de veritat, que els àrbitres t’han perjudicat tant com per culpar-los de la teva mala situació a la classificació? Les lligues són una marató; quasi 40 kilòmetres, on et trobaràs millor o pitjor, on et trobaràs, pel camí, pedres i petits obstacles que superar. Ja en tenim prou, de victimisme. No el feu públic.

 

Pot semblar una exageració, però hi ha clubs que no només parlen en nom d’un barri o una població, sinó que ho fan en nom d’un sentiment, d’uns treballadors i d’uns patrocinadors que, probablement, no s’identifiquin amb el que publiques al teu Twitter.

 

No és cap tonteria, ni una joguina. El teu compte de Twitter és la teva presentació de cara al públic; a molts d’aquells followers que et segueixen (per simpatia/afició; per estar informats del resultat del partit quan no es pot acompanyar a l’equip; per mantenir al rival informat del que passa) no els interessa, gens ni mica, que menyspreis a l’àrbitre o a l’altre equip. O que és el que penses sobre un affaire polític.

 

Informa, interactua i utilitza’l com el que és: un canal més per donar a conèixer la teva tasca com a club de futbol, i no pas un altaveu per expressar opinions.

 

@gonzalodemelo

 

P.D: Recordeu que a www.golcat.com tenim dues guies Twitter; la de clubs i la d’entrenadors

GolCat © copyright 2014  
Desenvolupat per QuintaLinea